fredag 6 januari 2012

Bara lite vardagsgrubbleri om "Oss" och "Dem"


Det händer att man i diverse olika sammanhang - som exempelvis på bussen, i en kö, vid lunchbordet på arbetet eller på någon tillställning - kan få höra något i stil med:

"Jag har ingenting som helst emot Dem så länge de sköter och gör rätt för sig, men om de ställer till problem ska de ut. Och går de inte frivilligt, ska de sparkas ut!"

Det är här man börjar fundera och ändar i frågan:

"Men hur ska vi då göra när någon eller några bland "Oss" upphör att sköta och göra rätt för sig...?"


3 kommentarer:

 1. Attans! Ännu en tanke som också farit genom min skalle...

  För att "utvisa" någon av oss-tillhörighet får det väl börjas släktforska på alla och envar för att kartlägga utländska härkomster. Sannolikheten är stor att alla har någon anfader eller anmoder som inte är just från Sverige, så då får man väl utvisas till just det landet. Strunt samma om de utländska anorna går tillbaka så långt som till 1600- eller 1700-talet. För vad är väl svenskt?!!!

  Själv vet jag ju vart jag skulle utvisas. Å tro mig, jag skulle inte ha nå't emot det! ;-)
  Här ett litet smakprov från vad jag då skulle syssla med för att hålla mig i form... *fniss*
  http://www.youtube.com/watch?v=9-AKirC-52s

  Fridens liljor

  SvaraRadera
 2. Ja, man kan fråga sig när de individer som tänker i termer av världsmedborgarskap äntligen ska gå och bli en majoritet på det här klotet...

  Länken: spjuver... som sagt! =)

  Kram på dig, kloktok!

  SvaraRadera
 3. Glömde ju en annan vetenskaplig vinkling... Forna tiders folkvandringar...
  Alla nutidsmänniskor sägs ju härstamma från vad som nu kallas Afrika. Så alla som påstår sig vara etniskt svenska och tycker att alla som ställer till problem ska ut, och själva ställer till problem, ska givetvis sparkas ut till hemtrakterna i Afrika någonstans... Ja, baske mig! Det är ju inte fel att vara konsekvent liksom... ;-)

  Fridens liljor

  SvaraRadera