onsdag 24 november 2010

Nöjd och glad!


Vaknade upp efter nattens arbetspass, staplade fram till skrivbordet och skådade ut genom sovrumsfönstret. Det vita landskapet fick mig att le. Har alltid gillat snö. Den gör tillvaron ljus i en tid som karaktäriseras av dagsljusets reträtt och dämpar den stressande ljudfond som kännetecknar det urbana landskapet. Dessutom blir jag alltid fylld av en skön känsla när jag upplever barnens ljubel, skratt och tjut över alla "möjligheter" som snön har att erbjuda. Okej, den ställer också till oreda (främst i trafiken), men denna är många gånger mera orsakad av vår egen brist på beredskap och planering än på detta element i sig.

När jag började ta mig igenom nyhetsskörden på de största tidnibgarnas nätupplagor, fick jag ännu en trevlig överraskning. Ett av rockgängen jag (alldeles för) länge väntat på att få en möjlighet att se på en scen ska ut på Europaturné under våren. Och på köpet tycks de ha lagt sin spelning i staden under just min årsdag! Tjoho - Rush kommer till Malmö! Fånigare leende har jag inte haft på åtminstone ett par dygn...

Samtidigt kunde jag inte låta bli att tänka på inlägget häromdagen, som tog upp dokumentären om den kanadensiska gruppen Anvil. I denna talades det om hur sällan som en rockkonstellation höll ihop under flera decennier - där Rolling Stones, The Who och Anvil tillhörde undantagen. Med detta i minnet kunde jag inte låta bli att snörpa på munnen. Rush skulle i detta sammanhang också behöva ett omnämnande. Trion har hållt ihop sedan första halvan av 1970-talet; sedan sin andra skiva. Och den har genomgått en utvecklingsprocess som - i mina ögon - endast de stora förmår att göra.

Tänker härmed avsluta inlägget med en liten kavalkad (i omvänd ordning) genom den musikaliska utveckling som Rush har gjort under en period av över trettio år! Håll till godo!
6 kommentarer:

 1. Tyvärr så gick ingen video att titta på. Vet inte om det beror på min dator, uppkoppling eller nåt annat.

  SvaraRadera
 2. Märkligt... Hursomhelst: är nyfikenheten tillräckligt stor, rekommenderar jag tuben eller Spåttifaj. ;)

  Allt gott!

  SvaraRadera
 3. Hehe...Ok! Baj de wäj, jag gillar din Skånska svengelska. :D

  SvaraRadera
 4. Jag gillar olika sorts musik, beroende på stämningsläge, men det här är nog inte min kapp åv ti. Nu är läget sånt att jag skulle gilla överrock, och när jag är i garaget och grejar med nåt, sätter jag gärna på lagerrock. :)

  SvaraRadera
 5. Ajj sii... =) Med tanke på dygnets tidpunkt skulle jag, med andra ord, ha behövt lägga fram videosnuttar med morgonrock?? ;)

  SvaraRadera
 6. Hahaha...:D Det skulle ha suttit som en smäck!

  SvaraRadera