söndag 30 maj 2010

Bernadöttrar & Son AB!


Kort och gott: har redan framställt vad jag tycker och tänker om monarkin som institution, men det är värt att upprepas. Den är skattebefriad, den lever på "allmogens" skatter och på köpet har det visat sig att den inte behöver redovisa för hur den gör av med en stor del av skatteuppbörden. Hur absurt som helst i ett så kallat modernt samhälle!

Tycker följaktligen att man kunde ge två flugor på skallen med en smäll: befria alla, som inte vill svansa för denna relik, från att föda och göda den, och ge alla som vill fortsätta svansa för densamma en möjlighet att göra sig en slant på föremålen för sin dyrkan. Gör ett aktiebolag av kungahuset - dess nytta tycks ju ändå alltid främst förknippas med finans- och företagsvärlden i vårt kära land! Det borde ju kunna visa på hur stor nytta eller hur stort värde denna fossila inrättning egentligen gör respektive har...

2 kommentarer:

  1. Kan inte annat än hålla med: De som vill ha denna orättfärdiga rest av en förgången tid kvar, får bidra till dess fortlevnad. Då först ser vi hur stort det verkliga intresset är.

    Jag ställer mig åt sidan på en gång: En en krona!

    SvaraRadera
  2. Har prexis ställt mig intill! =)

    SvaraRadera