fredag 26 mars 2010

Något om etiketter och kategorier...


Måste säga (nåja... skriva) att jag för länge sedan tröttnat på alla etiketter och kategorier som vi slänger efter och på varandra. En etikett är som en stämpel... det krävs en hel del för att få den raderad. En etikett är så begränsande... inte bara för den som har fått en sådan, utan lika mycket för den eller de som "skänkt" den.

Visst, vi behöver kategorier att enas om för att i sin tur kunna vara ense om vad vi talar om då vi kommunicerar. Men, i alldeles för många sammanhang verkar de endast vara ett medel för att kunna utesluta, peka ut och stigmatisera.

I min värld anser jag att etiketter kring vars och ens person och dennes karaktärsegenskaper i sådana fall enbart skulle sträcka sig till dem som verkligen gör en daglig ansträngning i att vara medvetna, att tänka efter, att äga självdistans och självkritik, samt ha ett hjärta... och dem som helt och fullt struntar i det.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar att läsa din blogg,du har verkligen tänkvärda saker att säga. Vill önska dig all framgång i blogg världen..ser framemot att läsa mer från dig

    kramar

    blondin bella :)

    SvaraRadera
  2. Tjo! Värmande och uppmuntrande ord är alltid välkomna!!! Tack som... ja, ville inte skriva det... ville verka civiliserad. ;)

    SvaraRadera