fredag 1 oktober 2010

Tankeläsarna...


En kort en för att lugnt stövla in i oktober...

Med tanke på att Jimmie & Kompisarna gärna framhåller någonting i stil med "vi säger vad du tänker", så borde det väl vara rimligt att de egenligen började kalla sig Tankeläsarna..?

6 kommentarer:

 1. Det är så himla... fräscht att de gör sig till talesmän för hela svenska folket. Jättefräscht.

  SvaraRadera
 2. Och på det svarar jag: amen! =(

  SvaraRadera
 3. Som vetenskapligt lagd vill jag göra en källkontroll på det utndet: vilka tankar? Vems? Ålder? Kön? Inkomst? Antal?

  För dom säger inte vad jag tänker och mina tankar är ju ändå öppna, om än osorterade

  SvaraRadera
 4. Alldeles ytterst adekvata frågeställningar, min respekterade kollega!

  En go` helg på dig! =)

  SvaraRadera
 5. Tankeläsarna kanske vore ett passande namn.

  Så funkar iaf populistisk retorik!
  Kloktok får en bild av en stor mun utan hjärna som "bara" säger det andra tänker. Ganska läskigt! Som taget ur en skräckis... Men med det populistiska påståendet tar man bort egenansvaret i det man säger, vilket i Jimmie & co:s fall förmodligen har varit till en fördel för dem själva... Fördel på så sätt att de skyller på andra för att de finns och förmedlar sin politik. För att återgå till skräckisen så funderar jag på de där tänkande hjärnorna som saknar mun, som kanaliserar sina tankar via jättemunnen... Det är DOM hjärnorna som skrämmer mig mest. Dom stumma hjärnorna.

  Sedan så tvistar ju di lärde om ifall tankeläsning är möjligt eller inte. Förmodligen beror det på vilken vetenskap man accepterar som mest sannolik. Det finns ju ingen absolut sanning!;)

  Fridens liljor

  SvaraRadera
 6. Vid närmare eftertanke det kanske inte hade varit ett så lämpligt namn. Individer med en läggning likt "Jimmie med anhang" tenderar att ta sig själva på sådant allvar att de sannolikt hade sett namnet som något självklart - ironi känns inte som ett typiskt karaktärsdrag för dem...

  "Ingen absolut sanning" skriver jag under på närsomhelstens...

  SvaraRadera