måndag 13 juni 2011

Kärlek II...


Skulle ju återkomma under söndagen... och det löftet sprack som en överspänd såpbubbla. Ursäkter? Näääh... ...ger man sig "in i leken", får man tamigsjuttsingen också tåla den. Kan dock konstatera att jag fortsättningsvis ska se till att jag har en extra fridag efter en tuff arbetsperiod och innan själva avresan till ett kärt emotsett evenemang som SRF!

Tjahapps... smälter fortfarande intrycken från mitt senaste besök på festivalen. En del nya upptäckter, en del bekräftelser (på att de gamla är äldst) och en del besvikelser (för att de gamla är äldst). Mycket go´ musik och tillika underhållning. Kul folk, några nya bekantskaper och ett bevis på att världen (åtminstone de hårrda råkkarnas) är ytterst liten...

...den sistnämnda händelsen är kanske mest värd att återge - då den är direkt kopplad till kärlek. Kärlek till musik, vill säga - till hårrd råkk, för att vara mer specifik! Skrev i ett av inläggen, från råkkfestivalen förra året, om ett trevligt och intressant möte. Jag stötte då ihop med tre syskon från Sao Paulo i Brasilien - vilka hade rest till festivalen enkom för ett bands skull (och för att på köpet få uppleva Skandinavien).

Under fredagens första spelning (med ett av de absoluta favoritgängen - Iced Earth) stod jag längst fram likt mig själv i tonåren. Under det att jag och alla bröder och systrar inväntade bandets entré, ställde sig två unga damer och en lika ung herre bredvid. Mitt halvt frånvarande tillstånd landade på jorden i det ögonblick ett bekant språk nådde trumhinnorna. I ett och samma andetag ursäktade jag min framfusighet och frågade om de möjligtvis var från aktuella land.

Följande dialog följde (hyfsat nära det framställda):

- Yes, we are from Brazil, svarade en av töserna. How did you know?
- I actually didn´t. I just took a chanse.
(Skratt från alla tre)
- So, from which city are you?
- (Samma tös jublande) Sao Paulo!
- No kidding!? I met three of your countrymen last year - at the Anvil-gig! They were also from Sao Paulo. And they told me they travelled all the way to, first and foremost, see Anvil.
- (Den unge mannen ler brett) Were they sibblings? Two guys and a girl? One very fat and the other tall and slim? And the sister a beauty?
- Yeah!You know them?
- (Båda töserna fnittrar unisont) We are from the same part of Sao Paulo...

Mycket längre kom tyvärr inte vår konversation. Bandet presenterades och satte igång en av festivalens bästa spelningar. Under denna trängde sig ett gäng överentusiastiska medbesökare emellan och jag kom ifrån de tre brasilianska diggarna av hårrd råkk. Synd. Det hade varit kul att få önska att de framförde en hälsning till syskonen jag träffade året innan.

Världen är bra liten (emellanåt). Kärleken är dock större - och gränslös!!

Nu är det bara att njuta av sommaren!

Kärlek till er alla! =o)
4 kommentarer:

 1. Låter som att du har haft en härlig helg!! Kul när man träffar så mycket musikälskande människor. :) Hur var Ozzy??

  SvaraRadera
 2. Jodå! Det var kul i vanlig ordning. =)

  Ozzy var piggare än förväntat (man undrade faktiskt om Sharon gett mörkerprinsgubben något preparat för detta)... Och på knashumör oxå - han sprutade ner publik, sig själv, roddare och kameramän med skum... Barnsligt? Kanske det... Kul? JA!

  Ha det gött!

  SvaraRadera
 3. Överspänd såpbubbla? :-D Fin liknelse...
  Man kan ju liksom ana att det tar på krafterna att råkka loss... Var det lerigt?

  Å av någon konstig anledning kan världen ibland te sig synnerligen liten, fast den är så stor... Men visst är det trevligt att råka på människor som man, helt ovetande innan man börjar samtala med dom, har gemensamma "connections" med. :)

  Låter som du haft trevligt. Gött!
  Gillade introt på videon...:)
  Kärlek tebax!
  Fridens liljor

  SvaraRadera
 4. Brukar faktiskt sällan bli lerigt. Men, så har festivalen (ännu så länge) varit förskonad från ihållande och konstant regnande hela evenemanget igenom...

  Ja, det är helt enkelt alldeles underbart att "bara så där" få kånnekshönns med främlingar - även om de är systrar och bröder im själen...

  Hade det kort & gott megatrevligt!! =)

  Kram på sig!

  SvaraRadera