tisdag 6 april 2010

Hej på er, vi kallas människor...


Att besöka olika webbsidor kopplade till rymdforskningen runt om i världen är ett tidsfördriv jag uppskattar väldigt mycket. Mest tilltalande är de som på olika vis berör vårt sök efter andra planeter eller intelligenta livsformer. Det både kittlar fantasin och håller nyfikenheten igång beträffande möjligheten att - kanske inom en snar framtid - äntligen få ett svar på om huruvida vår värld och livet på denna är ett unikt fenomen eller ej.

En skenande fantasi är i dessa fall inte den bästa följseslagaren bland mina karaktärsdrag. Jag har emellanåt funderat över hur en annan, eventuell "intelligent och på alla möjliga vis högt utvecklad", och främmande civilisation kan te sig. Jag hoppas innerligt att denna i så fall har lyckats kravla sig ur den trångsynthetens, småaktighetens och självtillräcklighetens tvångströja som tyvärr fortfarande utgör en så inflytelserik del av kännemärkena för vårt eget släkte.

Det vore, baserat på dessa faktorer, sannerligen inte särskilt upplyftande om signumet för vår "första kontakt" skulle bli ett meddelande som löd:

- Tack för att ni har talat om att ni finns. Nu vet vi VAR ni finns...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar