lördag 1 januari 2011

En trevlig inledning...


Satt och slöläste i DN:s och SVD:s nätupplagor, då jag i den senare ramlade över denna artikel om arkitektskråets medvetna och ansvarsfulla sida - som, av allt att dömma, börjat växa till sig. En trevlig och tilltalande läsning, som åter gav mig en glimt av det ljus människor faktiskt också bär på. Tycker det är en bra och givande kontrast till de mörkare teman jag vanligtvis brukar engagera mig i här på bloggen!

Nu ska jag ut i solsken och blåst! En trevlig inledning på det nya året...

8 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att upptäcka det där ljuset som faktiskt nästan alla människor bär på ... fastän det är väl dolt hos en del. :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så sant så!

  Allt gott! =)

  SvaraRadera
 3. Det ljus du talar om här ska nog stavas P-E-N-G-A-R, och kan nog placeras i kategorin "minsta motståndets väg"

  Cynisk pessimist? Inte alls! Realist var namnet.

  SvaraRadera
 4. Och i detta med girighet har som de flesta företeelser en både negativ likväl som positiv sida/aspekt.

  Jag tolkar din utsaga med att dessa "humanistiskt" inriktade arkitekter först och främst, och i slutänden, drivs av klirr och prassel... Oavsett om resultatet är det direkta målet, eller en sidoeffekt, är det stora flertalet förbättringar för de mindre välbeställda av godo i min katalog.

  Tar man Mr Gates, så har karln en förmögenhet inte många kan matcha, men samtidigt finns det uppenbarligen plats för annat än bara det personliga välbefinnandet. En Gates uppväger enligt mig tio små fjuttiga Von Anka-individer...

  Dina iakttagelser är viktiga. Det är dessa "stickor i skinkorna" som faktiskt kan tvinga trångsynta och enkelspåriga egoister att förmås se annat än sig själv... =)

  SvaraRadera
 5. Frågan är väl om man ska betraktas som givmild, och medkännande gentemot andra, om man exempelvis har 100 miljarder på banken, och skänker 99 av dem till välgörande ändamål?

  I själva verket kan det vara personlig PR. Jag säger inte att det är så i Bill Gates fall, men många gånger är det faktiskt så. Man kan köpa sig ett gott rykte, och många kändisar gör faktiskt så, genom att dra igång små insamlingar till sämre ställda. Och de är förstås noga med att föra ut detta på sina bloggar och andra ställen, där alla kan se hur "duktiga" de är.

  Sådärja! Nu har jag väl balanserat upp gullandet lite, och fått en och annan att kräkas upp frukostgröten. :D

  SvaraRadera
 6. Ha ha! Att vissa somliga sätter morgongröten i vrångstrupen, eller kastar upp densamma, gör nog ingen större skada - tvärtom! ;)

  Instämmer fullkomligt i att de "baktankar" du framställer med största sannolikhet och ofta finns med i beräkningarna. men, om "sidoeffekten" är av godo, har jag inget att klaga på.

  Å andra sidan: "sidoeffekten" av att "bara göra något av humanitära skäl" är ganska ofta också att gärningsmännen/kvinnorna faktiskt hamnar i medias rampljus...

  Fridens kaktusar! ;)

  SvaraRadera
 7. Etisk estetik... Lät inte helt fel!:)

  Fridens liljor

  SvaraRadera