fredag 27 augusti 2010

"Soundtracks of our lives" - V...


"That´s what friends are for", är en trevlig och talande låt från mitten av det föregående årtusendets nästsista årtionde. Den är som gjord för att vara bakgrundsmusik till en väldigt stor del av livets situationer och händelser, vilka jag tror det största flertalet av oss kan relatera till. Till några av nämnda sammanhang – jag själv närmast har i tankarna – skulle följande kunna höra:

A) Tillfället under bostadsflytten, då första lasset körts iväg och man svettig och aningen stressad står och stirrar på resten av bohaget i den snart ”före detta lägenheten” – och undrar hur man har lyckats samla på sig alltsammans – och en av de närvarande vännerna frejdigt hojtar medan hon eller han tar tag i en överfylld låda:

– Kom igen nu! Nu tar vi och bär ut så mycket som möjligt, så vi bara har att slänga upp det på flaket när de andra är tillbaka…


B) Tillfället då man sent en fredagskväll sitter bekvämt i tv-soffan med dricka och snacks och väntar på ett länge efterlängtat program (som inte kan spelas in eftersom videon eller dvd:n brakat samman), medan hösten medelst vind och piskande regn gör sig påmind utomhus - och man är beredd att mörda om man skulle råka bli störd. Just som programmet börjar ringer ett par vänner, vars gamla bil (som för länge sedan borde ha inträtt i den eviga vilan på ett skrotupplag) ruttnat ihop långt ute på vischan och man ger dem svaret:

– Kommer så fort jag kan!


C) Tillfället då – oavsett var man är med en vän i oavsett vilket sammanhang – man kommer för långt bort ifrån varandra för att kommunicera med annat än höga rop, och man blir vittne till en händelse som får en att krevera av skratt. Just andetaget innan bådas gemensamma gnäggande eller kacklande bryter loss har man på nämnda avstånd växlat de där samstämmiga och lätt skrattgalna blickarna med varandra…

2 kommentarer:

 1. Kunde inte låta bli att dra på smilbanden.
  kom att tänka på när du och din namne gjorde er berömda flyfishing tur... hrm...
  Tänk om det hade varit på band - obetalbart!

  Men låten, Robban, låten... fick ett sting av allergiskt utslag... jag som trodde du var heavy m, du vet...

  Ha en finfin fredag - puss!

  /Marie

  SvaraRadera
 2. Ha ha! Den resan är verkligen en bra berättelse... =)

  Visst är jag hårrdråkkare in i märg, ben och nerver... Fattas bara!

  Men, du känner mig och då vet du oxå att jag anser begränsningar vara något som helst bör överbryggas...

  Puss öpå dig själv, bushu´e! :)

  SvaraRadera